Meny Stäng

Birger Björklund Trio med Morten Lassem 24/2 2020

Birger Björklund är mannen som genomför sina idéer. Den här gruppen träffades första gången i maj 2019. En träff som resulterade med önskemål om vidare samarbete. ”It must schwing” är en målsättning för denna inte alltför vanliga sättning. Steget till Modern Jazz Quartets repertoar är visserligen stort men även inspirerande. Några russin ur kakan lär de plocka, i övrigt så är det The American Songbook som gäller.

Morten Lassem har spelat med flertalet norska storheter som tex. Jan Garbarek, men har också bott i New York för att studera för pianolegendaren Lennie Tristano. Morten gör fortfarande gästspel i Norge, men denna dag har vi nöjet att få njuta av denna eminenta pianist. Övriga får väl betraktas som lokalproducerat, Kjell Hägglund har spelat i en mängd olika grupper som Falu jazzensemble, Falänge 4, Jazzklubbskvintetten,m.fl.
Åke Gullberg, samma sak, Falänge m.fl. Birger Björklund, Jazzklubbskvintetten, Umeåpianisten Birgit Lindberg, m.fl. Så ett gäng synnerligen skickliga och erfarna jazzmusiker bjuder på svängig musik av högsta klass. – ”It must schwing”, helt enkelt.

Morten Lassem – piano
Åke Gullberg – bas
Kjell Hägglund – trummor
Birger Björklund – vibrafon

Inträde
Medlemmar 100 kr
Upp t.o.m. 25 år – fritt inträde!
Övriga 150 kr

Restaurang Liljan Stationsgatan 4 i Borlänge.
Entré från Liljeqvistska Parken.
Konsertstart 19.30, men kassan öppen från ca 18.45. Stor parkering finns utmed järnvägen på Ovanbrogatan.

Ljud:
tailorhill.se/soundandlight