Meny Stäng

Bill Öhrström Blues into Jazz 30/1 2023

Vi startar upp vårsäsongen med jazz, blues och evergreens i både väntade och oväntade varianter. Här pratar vi rutinerade musiker som spelat med, i stort sett, alla musiker och band av intresse under de senaste decennierna. Man skulle kunna prata om att göra avtryck i musiklivet… men här blir det lite svårt att få med allt. Nåväl, vill man höra både bra musik och roliga musikhistorier så är detta en bra kväll att börja med. Välkomna tillbaka!

Bandet har funnits i sju år och består av:

Bill Öhrström – Sång & munspel
Artisten Bill Öhrström har varit verksam som musiker och låtskrivare sedan 60-talet. Med sång och munspel har han satt ett betydande avtryck på den svenska bluesscenen.

Max Schultz– Gitarr
är en svensk jazzgitarrist som spelar och komponerar musik inom såväl jazz-, blues- och popgenren.
1993 vann Max Schultz Rikskonserters och Caprices utmärkelse Jazz i Sverige och spelade in en egen skiva med sitt eget band – Max Schultz band.
Max har samarbetat med jazzmusiker och artister som Håkan Broström, Herbie Hancock, Bob Moses, Nils Landgren, Esbjörn Svensson, Svante Thuresson, Anna Nederdahl och Tommy Körberg. Max Schultz har även arbetat som studiomusiker på inspelningar med Marie Fredriksson, Rebecka Törnqvist och andra artister.

Stefan Nilsson – Piano
är en av grundarna till den legendariska jazzrock-gruppen Kornet. Samarbetat med, för att nämna några, Jojje Wadenius, Tommy Körberg, Arne Domnérus, Rune Gustafsson m.fl…
Är kompositör av musik till ett oräkneligt antal filmer där filmen Så som i himmelen med låten Gabriellas sång kan nämnas. Stefans musik kunde även höra i SVT´s direktsändning 181231 inför tolvslaget på nyårsafton. Sissel Kyrkebö och Lilla kören tillsammans med Stefan och band framförde Stefans och Py Bäckmans låt ”Önska dig ett gott nytt år”.

Patrik Boman – Kontrabas
har samarbetat med ett stort antal svenska och internationella musiker och artister, som till exempel Mose Allison, Benny Golson, James Moody, Lisa Ekdahl, Bernt Rosengren, Per ”Texas” Johansson m.fl…
Har fem skivor i eget namn med grupperna Patrik Boman Seven Piece Machine och Patrik Bomans Ambivalent. Vilka belönats med Orkester Journalens Gyllene Skivan samt Sveriges Radio P2´s jazzkatt.

André Borgström – Trummor
har samarbetat med ett antal olika band i Sverige och Spanien, bl.a JD Bluesband, Curtis med Esbjörn Svensson, afrobandet Black Rhino, Costa Jazz Quartet, Thierry Laprevote Quintet, Ulf Andersson Quintet, Stefan Nilsson’s After Therapy m.fl.

Webbsida: https://www.facebook.com/Bluesintojazz/

Inträde

Medlemmar 100 kr
Övriga eventuella besökare betalar 150 kr

Insläpp och entré från kl 19.00
Från kl 19.00 gäller för alla medlemmar som vanligt 100 kr i entréavgift

Plats:
House of Blues Borlänge
Borganäsvägen 28, Borlänge
Tel: 073-343 00 79
Hemsida: https://houseofblues.se/

Konsertstart 19.30, men kassan öppen från ca 19.00
Parkeringar finns i anslutning till Borlänge Centrum.

Ljud: Tailor Hill Sound & Light

Konsertfotograf: dalapeter.se